Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Motorvédő lemez: miért érdemes beszerezni?

motorvédő lemezA korszerű autók legtöbbje már gyári állapotában is rendelkezik motorvédő lemezzel, hiszen ez a kiegészítő igen hasznos segítség a motor, illetve a motortér élettartamának növelésében. Legalábbis az lenne, ha a gyári motorvédő lemezek nem sérülékeny és puha műanyagból készülnének.

Sajnos a gyári motorvédő lemezek az első komolyabb fizikai behatásra repednek, törnek, de legalábbis deformálódnak, és így már nem képesek ugyanazt a védelmet biztosítani a motor, a sebességváltó, illetve az olajteknő számára. Ekkor a motortér látványosan elkezd koszolódni, majd lassanként beindul a korrózió is, ami attól függően, hogy mitől, illetve hol jelenik meg, akár néhány éven belül is képes komoly problémákat okozni, közben pedig a motort érő fizikai hatások – mint például egy járdaszegélynek, vagy egy jégbordának ütődés – alaposan megtépázzák az üzembiztonságot, mi több, akár balesetet is okozhatnak. Egy acélból, vagy alumíniumból készült motorvédő lemezzel azonban ilyen nem fordulhat elő!

A fémből készült motorvédő lemezek amellett, hogy jóval tartósabbak, mint a gyári, műanyag társaik, lényegesen nagyobb hatásfokkal védik a felettük elhelyezkedő részegységeket a fizikai sérülésektől és a víztől-portól. Attól függően, hogy milyen típusú gépkocsiról van szó, a motoron túl a sebességváltót, az olajteknőt, a differenciálművet, vagy gyakorlatilag bármilyen alkatrészt, illetve elektromos berendezést is biztonságban tudhatunk, ami a motortérben található, ha fém motorvédő lemezt alkalmazunk a gyári helyett.

Ami a motorvédő lemezek árát illeti, sokan aggódnak a költségek miatt, azonban feleslegesen: sokszor olcsóbbak, mintha a gyári műanyagot szeretnénk pótolni. A felszerelés szintén nem emészt fel hatalmas összegeket, hiszen a motorvédő lemez a gyári felfogató pontokhoz csatlakozik, így akár házilag is elvégezhető a beszerelése.

Amennyiben meggyőztük, és szeretne fém motorvédő lemezt vásárolni autója számára, tekintse meg a lehetőségeket, melyeket kínálunk, majd rendelje meg a megfelelő típust tőlünk! Ha kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Keresés